Containeren

The history of

BergenStreetArt

By Karl Kleveland - bergenstreetart.no

Stencils - Street Painting - Graffiti - Paste Ups (and what ever you find in the streets...)

 

KNUST

ENTER

CON

TAINER

 

Bosscontainer ble til kunst

01.11.2013

Fire kunstnere i Bergen tok kontakt med BIR Bedrift AS med forespørsel om å få låne en godt brukt container til et kunstprosjekt. Se hvordan resultatet ble!

BIR Bedrift syntes prosjektet var artig og ville gjerne hjelpe til. Containeren ble plassert mellom Bergen Kunsthall og Kode 4 fredag 11.oktober. Deretter inntok de fire gatekunstnerne Argus, Zen, Yatzy og Habitus containeren for å fylle den med sin kunst, både inni og utenpå.

 

Positive holdninger til gatekunst

-Vi ønsket å lage lav-terskel, tilgjengelig kunst med et lokalt tilsnitt, sier gatekunstner Argus. Gatekunst er ofte en opposisjonell reaksjon på omgivelsene og politikken i samfunnet og har en nær tilknytning til bymiljø. Den assosieres gjerne med søppel og skrot dermed passet det perfekt å bruke en gammel, rusten container som visningssted. Plasseringen av containeren åpnet opp for en dialog med byens innbyggere på en flott måte. Den positive holdningen gatekunst blir møtt med er fantastisk – og trolig noe unikt ved Bergen. Langt på vei er containeren et bilde på gatekunsten i Bergen per 2013.

 

Containeren er nå tilbake på Lønningen og skiller seg noe ut blant de andre containerne.

BIR Bedrift på sin side var fornøyd med å kunne bidra til prosjektet og hvem vet, kanskje den blir verdt mange tusen en gang?

 

Teksten er hentet fra BIR sin hjemmeside